Széchenyi 2020

Pályázat Pályázat

A fejlesztés tárgya, célja:
Telephely- és technológiai fejlesztés a Polytech Industrie Kft.-nél

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A PE-HD kábelvédő csövek és optikai védőcsövek gyártásával foglalkozó Polytech Industrie Kft. a „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívás keretében nyert támogatást a fertőszentmiklósi gyártóbázisának fejlesztésére. A projekt keretében új termelőcsarnok résszel és professzionális gyártó berendezésekkel bővül a meglévő gyártási kapacitás, míg a tevékenység CO2-lábnyomának csökkentését napelemes rendszer biztosítja.

A technológiai fejlesztés eredményeinek hatékony működtetését a humánerőforrást érintő kompetencia képzése, valamint a munkavállalók értékelési rendszerének kialakítására irányuló tanácsadás igénybevétele segíti.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.16-22-2023-02206
A projekt befejezési dátuma: 2023.07.19.A kedvezményezett neve: Polytech Industrie Kft

A projekt címe: Technológia fejlesztés a termelési kihívások teljesítése érdekében a Polytech Industrie Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 45.500.000 Ft
A támogatás mértéke: 70%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az elsősorban kábelvédő cső specialistaként ismert POLYTECH INDUSTRIE Kft. az elmúlt években európai szinten is elismert gyártóvá nőtte ki magát. Annak érdekében, hogy a piaci pozíció tovább erősíthető legyen, a jellemzően 7-125 mm átmérőjű termékek tekercselésére alkalmas géppark továbbfejlesztése vált szükségessé, melyet a jelen projekt keretében egy professzionális Graewe gyártmányú dupla csévélőgép biztosít. A kibocsátási kapacitás és a gyártott terméke mérettartományának növekedésén túl a jelen fejlesztés egyúttal a gyártási költségek optimalizálásához is hozzájárul, így versenyképesebb árképzést tesz lehetővé – jelentős versenyelőnyhöz juttatva ezzel a vállalkozást.

A 70%-os intenzitással támogatott projekt tényleges befejezése: 2021.12.01.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00010A kedvezményezett neve: Polytech Industrie Kft 

A projekt címe:  Kapacitásbővítés a Polytech Industrie Kft-nél 

A szerződött támogatás összege: 287 148 224 Ft

A támogatás mértéke: 45%

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés során a társaság extrudáló kapacitását bővítette, extrudáló gép, extrudáló szerszám, anyagtovábbító, nyomásvizsgáló gépek beszerzésével. A beruházás második fontos eleme a fröccsöntőtechnológia bevezetése a
3 db fröccsöntőgép, és 3 db - ezekhez kapcsolódó - robot beszerzésével, valamint egy vállalatirányítási rendszer bevezetésével.

A vállalat a beruházást 2018.05.15-én kezdte meg. A vállalatirányítási rendszerre kötött szerződések, és a projekt fizikai befejezésére 2019.10.01-én került sor a nyomásvizsgáló berendezés beüzemelésével.  

A projekt eredményeként a jelenlegi partnerek igényeit gyorsabban és magasabb szinten tudja kielégíteni a vállalat, amely lojálisabb ügyfeleket eredményez, illetve az új tevékenység, a fröccsöntés bevezetésével új piacokra tud belépni. A beszerzett gépeknek köszönhetően jobb minőségű termékeket tud készíteni a vállalkozás, amely lehetőséget nyújt magasabb árkategóriájú termékek értékesítésére. Továbbá képes lesz magasabb hozzáadott értékű, nagyobb precizitást követelő termékek gyártására, mely termékekkel a beszállítói láncban is képes lesz előre lépni. A fejlesztés közvetlen és közvetett eredménye pozitív hatással lesz az alkalmazottakra, akik számára biztos és kiszámítható megélhetést tud biztosítani a Polytech Industrie Kft. A beruházás megteremti a lehetőségét újabb munkahelyek teremtésének, ezzel hozzájárul elsősorban a térség gazdasági növekedéséhez, illetve Magyarország Kormányának társadalompolitikai célkitűzéseihez, így az új munkahelyteremtésekkel a teljes foglalkoztatottság megvalósításához. A vállalat- és a termelésirányítási rendszernek köszönhetően a vállalat kisebb selejt arányt vár a termelés során, ami növeli a hatékonyságot, gazdaságosságot, illetve környezetvédelmi szempontból is pozitív hatással lesz, hiszen kevesebb hulladék termelődik. 

A projekt befejezési dátuma: 2019.10.01. 

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00546


A kedvezményezett neve: Polytech Industrie Kft.

A projekt címe: Kapacitás bővítés a POLYTECH INDUSTRIE Kft. fertőszentmiklósi telephelyén

A szerződött támogatás összege: 50 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 27,02%

A projekt tartalmának bemutatása:

A géppark az extrudált termékek esetében komplett gyártásra alkalmas, azonban helyenként a teljesítmény növelése, és a minőség javítása érdekében új eszközökre és gépekre van szükség. Ilyen például az új extrudálógépsor, mely lehetővé teszi a társaság számára, hogy az elektronikai iparban használatos kis átmérőjű csöveket is tudjon gyártani.

Az egyik fő cél a meglévő kapacitások növelése, illetve modernizálása, új, az elektronikai iparban használatos csövek termelési feltételeinek megteremtése, ezzel növelve a gépek teljesítményét, illetve hatékonyságát. A növekvő piaci igények szükségessé teszik, hogy a vállalat a gépparkot folyamatosan modernizálja, eleget téve a növekvő minőségi elvárásoknak.

Ennek keretében beszerzésre kerül egy a mai modern kor igényeinek mindenben eleget tevő falvastagságmérő készülék. Ez a legyártott csövek minőségi vizsgálatát teszi lehetővé, mellyel kiszervezés nélkül, saját maga tudja a társaság a csöveket megvizsgálni, ezzel megvalósul a társaság partnerei számára kiemelkedően fontos minőségi termék visszakövethetősége.

A projekt során beszerzésre kerül egy extruder, mely kisebb átmérőjű csövek gyártására is alkalmas, így eleget téve az elektronikai iparból érkező vevői igényeknek.

Az extruderhez kapcsolódóan kerül beszerzésre egy kötegelő gép, mely a mikrocsövek kötegelését végzi el. 

A legyártott termékek gyors, és takarékos szállítható formába tételét szolgálja a csőtároló, és a csévélő gépsor.

A projekt befejezési dátuma: 2018. 09. 30.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00583


Kedvezményezett neve: POLYTECH INDUSTRIE Kft.

Projekt címe: Kapacitás bővítés a Polytech Industrie Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 49 086 337 Ft

Támogatás mértéke: 45 %

Projekt tartalmának bemutatása: Társaságunk főtevékenysége a „Műanyag lap, lemez, fólia, cső, profil gyártása” kapacitás bővítéséhez nélkülözhetetlen húzógép, co-extruder, csőgyártó fej, és gyártó eszközök beszerzését valósítja meg. A minőségi és mennyiségi növekedést eredményező pályázati projekt jelentős exportpotenciállal ruházza fel a POLYTECH INDUSTRIE Kft-t.

Projekt befejezési dátuma: 2016.02.02

Projektazonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00083